Stalen scharnierdeur | Uncategorized

5 manieren om je interieur een industriële touch te geven

Ben je dol op de industriële look en wil je dit graag doorvoeren in je eigen interieur? Wij zetten 5 tips voor je op een rijtje om dit voor elkaar te krijgen!

Staal

Een van de meest kenmerkende materialen van een industrieel interieur is staal. Dit kun je op vele manieren terug laten komen. Subtiel door te kiezen voor meubels met zwarte stalen poten, of groots door zwarte stalen deuren in de woonkamer te plaatsen. Er is natuurlijk ook een middenweg, zoals bijvoorbeeld een zwarte salontafel. Om deze minder massief en donker te maken kun je deze combineren met glas, zoals deze zwarte ronde salontafel met glas.

Stenen muur

Of je ervan houdt is erg persoonlijk, maar je kunt niet ontkennen dat bakstenen perfect in een industrieel interieur passen. In sommige huizen zit er een prachtige bakstenen wand verscholen achter de wand, maar mocht je het eng vinden dit open te hakken zijn er ook andere, veiligere oplossingen om een bakstenen look te creëren. De makkelijkste optie is door te kiezen voor behang met baksteenprint en de mooiste optie is door steenstrips op de muur te bevestigen. Deze platte plakken baksteen zorgen er uiteindelijk voor dat het lijkt op een originele bakstenenmuur.

Industriële lampen

Qua lampen kun je in een industrieel interieur veel kanten op. Toch is er een aantal lampen die je heel vaak ziet terugkomen in deze stijl. Bijvoorbeeld de grote ronde, ijzeren hanglamp. Deze kun je in ‘nieuw-look’ kopen, maar ze bestaan ook in ‘verweerde look’, zodat ze vintage ogen. Ga je liever voor minimalistisch, dan kun je ook kiezen voor de zogenaamde ‘light bulbs’. Dit zijn simpelweg grote lampen met een gloeidraadje (met warme gloed), gecombineerd met stalen of koperen buizen of gewoon aan een koord met een mooie fitting. (Oud) hout Ook prachtig in een industrieel interieur is hout. En dan met name donker, oud en verweerd hout. Het gaafst is het als je huis gezegend is met houte balken, maar je kunt dit natuurlijk ook in je meubels terug laten komen. Bijvoorbeeld in je salontafel, een houten kist of een tv-meubel gemaakt van oude bielzen. Houd je toch liever van glad hout? Ook dat staat prachtig in een industrieel interieur!

Beton(look)

Tot slot kan beton natuurlijk ook niet ontbreken in dit rijtje. Vaak wordt er dan ook gekozen voor een gietvloer, maar je kunt het ook op andere manieren doorvoeren in je interieur. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een keukenblad met betonlook, of kleinere accessoires zoals krukjes, plantenpotjes en kandelaren van beton(look).