Ons Verhaal

De route naar GER

Het is fantastisch dat je ons hebt gevonden en de tijd neemt om ons verhaal te ontdekken. Onze reis naar Ger.nl heeft ons ver gebracht, zowel in tijd als afstand. We nemen je graag mee op een korte tijdreis om te delen hoe we zijn uitgegroeid tot het prachtige bedrijf dat we vandaag de dag zijn. Laten we beginnen met ons avontuur in Mongolië in 2010…

mongolië 2010

Tijdens een onvergetelijke reis door Mongolië in 2010 brachten wij een week door in een traditionele Ger, midden in de winter. Hier maakten we voor het eerst kennis met de unieke sfeer van deze bijzondere Mongoolse tenten. De Ger onderscheidt zich door zijn opvallende vormgeving, waarbij een houtkachel centraal in de tent staat. De inrichting is rondom deze kachel geplaatst, waardoor het de spil van de ruimte vormt. Aangezien de temperaturen in de winter extreem laag kunnen zijn (min 45 graden is geen uitzondering), vinden alle activiteiten in de woning plaats in de directe omgeving van de haard. Deze indeling maakte een diepe indruk op ons, vooral door de eenvoud van de ruimte die tegelijkertijd zoveel warmte en sfeer uitstraalt. Dit gevoel bleef ons bij en nestelde zich in ons achterhoofd, waar het jarenlang sluimerde…

2011-2021

Een klein uitstapje van 10 jaar

Zoals het vaak gaat in het leven, kwam er niet meteen een vervolg op deze ervaring. In plaats daarvan richtten we ons op een bedrijf in de productie van diverse stalen woonaccessoires. Van stalen deuren, plankdragers en houten wandbekleding tot akoestische wandpanelen en verlichting – alles eigentijds, uniek en handgemaakt. Onze creaties vonden hun weg naar woonkamers van enthousiaste klanten door heel Europa. Maar naarmate het bedrijf groeide, raakten we steeds verder verwijderd van het gevoel waarmee we ooit waren begonnen: die combinatie van gezelligheid en eenvoud, en het idee dat de juiste sfeer perfectie is.

Daarom besloten we een radicale stap te nemen: we verkochten onze bedrijven en keerden terug naar de basis. Die basis is genegenheid – het gevoel dat je ervaart wanneer je met je dierbaren in een warme ruimte voor de haard zit.

terug naar de basis

Voordat we onze site lanceerden, stelden we een lijst op met criteria waaraan ons assortiment moest voldoen. We wilden producten toegankelijk maken voor een breed publiek, wat betekende dat we een LAGE prijzen moesten hanteren. Daarnaast wilden we een milieuvriendelijke, handgemaakte en originele artikelen die een gezellige sfeer meebrengen, of dat nu je terras, tuin, woonkamer of keuken is.

Deze eisenlijst is gedurende het hele ontwerp- en productieproces onze leidraad gebleven. We zijn dan ook ontzettend trots op onze collectie en hopen dat we ons enthousiasme via deze pagina enigszins hebben weten over te brengen.