woontrends

Scandinavische Sfeer in je Woning: de Woontrend van 2023

Scandinavische interieurs zijn al jarenlang een trend en ook in 2023 blijven ze hoog in de hitlijst staan. Het is niet verwonderlijk, want een Scandinavisch interieur straalt rust en harmonie uit en heeft tegelijkertijd een luchtige, lichte en tijdloze uitstraling. In deze blogpost zetten we de kenmerken van deze trend voor je op een rijtje, zodat je weet hoe je jouw huis op een authentieke manier in dit stijlvolle interieur kunt veranderen.

De basis van een Scandinavisch interieur is het motto “Form Follows Function”. Dit betekent dat het meubilair niet alleen mooi moet zijn, maar ook praktisch en comfortabel. Hierdoor zijn meubels meestal minimalistisch van vorm en gemaakt van beuken of essenhout. Het gebruik van zachte textielsoorten, zoals bouclé en velvet, voegt nog eens extra comfort toe.

De trend is ook te herkennen aan de harmonie in de basis elementen en in het gebruik van kleur. Veel gebruikte kleuren zijn zachte en frisse tinten, omdat deze de behoefte aan licht weerspiegelen die ontstaat tijdens de donkere winterperiode in het Noorden. Denk bijvoorbeeld aan lichtblauw, grijs, wit en beige. Dit geeft de kamer een rustgevende en ontspannen sfeer.

Om een Scandinavisch interieur in jouw huis toe te passen, is het belangrijk om de juiste elementen en kleuren te kiezen. Zorg voor een heldere basis, door bijvoorbeeld te kiezen voor wit of lichtbeige muren. Voeg vervolgens zachte textielsoorten toe, zoals zachte plaids en kussens, om het interieur nog comfortabeler te maken. Het gebruik van beuken of essenhouten meubels, in combinatie met gebruik van frisse kleuren, zorgen voor een rustige en harmonieuze sfeer in je huis.