woontrends

Woontrend 2023: Art Deco – Een overvloed aan klassieke elegantie

Art Deco, de stijl die haar oorsprong vindt in de jaren ’20, is in 2023 weer helemaal terug van weggeweest. Binnen deze stijl vinden we klassieke elementen van hoge kwaliteit, rijke kleuren als dieppaars en koninklijk blauw en geometrische vormen. Deze elementen zijn zorgvuldig gecombineerd met weelderige printjes, spiegelende oppervlakken en goud- en zilveraccenten.

De Art Deco stroming is ontstaan in de jaren ’20 en is beïnvloed door buitenlandse culturen uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Deze invloeden zijn terug te vinden in de verscheidenheid aan materialen en texturen die gebruikt worden binnen deze stijl.

Een van de kenmerken van de Art Deco stijl is het gebruik van rijke, diepe kleuren als dieppaars en koninklijk blauw. Deze kleuren worden gecombineerd met goud- en zilveraccenten en geven de ruimte een luxueuze en elegante uitstraling. Daarnaast zijn spiegelende oppervlakken en weelderige printjes ook kenmerkend voor deze stijl.

Binnen de Art Deco trend zien we ook het gebruik van geometrische vormen. Deze vormen zijn zichtbaar in de meubels, verlichting en accessoires en geven de ruimte een moderne en strakke uitstraling. Deze vormen vormen een mooi contrast met de rijke kleuren en de weelderige accenten en geven de ruimte een unieke en opvallende look.

Om de Art Deco stijl te creëren in je huis, kun je bijvoorbeeld kiezen voor designlampen met goudblad. Deze lampen zijn een echte eyecatcher en brengen de luxe en stijl van de jaren ’20 naar je interieur. Ook kun je kiezen voor accessoires met geometrische vormen of meubels met spiegelende oppervlakken.